Image

Norrporten tecknar grönt samarbetsavtal med SCB

Bolag Statistiska centralbyrån har tillsammans med hyresvärden Norrporten tecknat ett så kallat grönt samarbetsavtal. Avtalet innebär att SCB och Norrporten tillsammans avtalar om hur kontorsverksamheten i lokalerna ska minska belastningen på miljön.
Publicerad den 11 Januari 2016

- SCB arbetar kontinuerligt med att minska myndighetens miljöpåverkan inom ett flertal områden. Det handlar om allt från tjänsteresornas totala utsläpp av koldioxid till energianvändningen i lokalerna och pappersförbrukningen. Avtalet med Norrporten ser vi som en del i vårt arbete, säger Stefan Lundgren, generaldirektör på SCB.

På SCB arbetar cirka 750 medarbetare i det cirka 16 500 kvadratmeter stora kontoret på Klostergatan i centrala Örebro.

Konkret innebär det gröna samarbetsavtalet att hyresgäst och hyresvärd tillsammans bestämt sig för att minska energi- och vattenanvändningen på arbetsplatsen, öka återvinningen av avfall samt ta miljöhänsyn vid inköp av material i kontoret. Detta åstadkommer man bland annat genom att optimera drifttiderna efter verksamheten, utveckla källsorteringen och tillsammans tänka till miljöriktigt vid ombyggnationer.

- Det är först i samarbete med våra hyresgäster som en effektiv minskning av vår miljöpåverkan är möjlig. Mycket av det avtalet handlar om gör vi faktiskt redan idag, men genom att få ned det på papper så tydliggör vi våra gemensamma ambitioner, säger Hans Hjalmarsson, marknadsområdeschef på Norrporten.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige