Image

Norrporten i stor bytesaffär med Stenvalvet

Transaktioner Norrporten köper Stenvalvets hela bestånd i Östersund. Samtidigt säljer Norrporten tre fastigheter i Växjö till Stenvalvet. Det gemensamma värdet på fastigheterna uppgår till cirka 750 miljoner kronor.
Publicerad den 2 December 2015

- På ett år har vi etablerat ett helt nytt marknadsområde som nu uppgår till cirka 60 000 kvadratmeter kontor samt omfattande byggrätter. Under hösten har en lokal organisation för förvaltning och kundvård byggts upp och från årsskiftet är vi fullt bemannade, säger Sofie Blom Bergström, marknadsområdeschef för Norrporten i Östersund.

Norrporten förvärvar fastigheterna Lagmannen 6, Onkel Adam 9, Tingshuset 7 och Åkeriet 10. Fastigheternas area uppgår till cirka 18 700 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Länsstyrelsen i Jämtlands Län, Domstolsverket, Skatteverket och Region Jämtland Härjedalen.

- En stor del av våra hyresgäster i Östersund är statliga myndigheter och verk, vilket känns tryggt och utvecklande, både när det gäller hållbarhetsambitioner och framtidens arbetssätt. Nästa spännande steg blir att utveckla våra byggrätter på Stadsdel Norr och inte minst att lära känna våra nya hyresgäster och deras framtidsbehov, säger Sofie Blom Bergström.

Samtidigt säljer Norrporten tre fastigheter i Växjö till Stenvalvet. Det handlar om kv Gunnar Gröpe 9, kv Fries 11 och fastigheten Dacke 4 omfattande cirka ca 31 000 kvadratmeter.

Bland hyresgästerna finns Länsstyrelsen, Växjö Tingsrätt, Växjö kommun och Skatteverket.

- Vi säljer de tre färdigutvecklade fastigheterna i Växjö och satsar vidare i staden med det nyss kommunicerade förvärvet av World Trade Center-projektet. Dessutom ges vi nu utrymme att förverkliga nybyggnation på de cirka 45 000 kvadratmeter byggrätter vi äger i Växjö i anslutning till Företagsstaden I11. Det här innebär en spännande framtid för Norrporten i Växjö, säger Jörgen Lundgren, vd för Norrporten.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige