Image
Nordika köper fastigheten Partille Lexby 11:14.
Nordika köper fastigheten Partille Lexby 11:14. Bild: Nordika

Nordika köper utmanande fastighet i Partille

Transaktioner Nordika köper en 18 000 kvadratmeter stor handels- och lagerfastighet i Partille utanför Göteborg. Fastigheten har en vakans på 70 procent och delar av byggnaden har sättningsskador som ska åtgärdas innan lokalerna kan hyras ut.
Publicerad den 12 Februari 2015

Säljare är den tyska fonden Corpus Sireo som genom försäljningen avyttrar sin sista fastighet i Norden för fonden Sireo Immobilienfonds 4.

Fastigheten är belägen i närheten av Partille Port, ett område som bebyggs med handel, kontor, över 800 bostäder samt Partille Arena.

K-Rauta som tidigare var största hyresgäst flyttade ut i november 2014 till följd av sättningsskador invändigt vilket kommer att åtgärdas innan lokalerna kan hyras ut på nytt. Fastigheten är i dagsläget 70 procent vakant.

- Genom förvärvet tar vi över en fastighet som kommer att kräva en ordentlig insats från oss innan den kan tas i bruk igen, men läget och fastighetens övriga kvalitéer gör att vi på sikt känner oss trygga med att förhyra den igen med en eller flera hyresgäster och på så sätt skapa en stabil förvaltningsenhet över tiden, säger Nordikas vd Jonas Grandér.

Nordier och Kilpatrick Townsend & Stockton har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY