Image

Nordika köper handelsfastighet i Falköping

Transaktioner Som en utökning av den transaktion Nordika genomförde i september 2014 med PG Scandinavian Invest (tidigare Property Group), har bolaget förvärvat en handelsfastighet i Falköping samt bryggfinansierat en handelsfastighet i Haparanda.
Publicerad den 21 Augusti 2015
Nordika köper en handelsfastighet i Falköping och bryggfinansierar en handelsfastighet i Haparanda. Affären är en utökning av den transaktion som Nordika genomförde förra året med PG Scandinavian Invest. Bild: Nordika
Nordika köper en handelsfastighet i Falköping och bryggfinansierar en handelsfastighet i Haparanda. Affären är en utökning av den transaktion som Nordika genomförde förra året med PG Scandinavian Invest.

Fastigheterna har en total uthyrbar area om 16 000 kvadratmeter och är uthyrda till bland annat Coop, Dollarstore samt ÖoB. Bryggfinansieringen löper under en 13-månadersperiod och ger Nordika en option att förvärva fastigheten under låneperioden.

– Transaktionen är ett bra exempel på flexibiliteten i Nordikas struktur och affärsmodell. Genom att lösa ett problem för säljaren som befinner sig i likvidation har vi nått en affär som är gynnsam och långsiktigt hållbar för båda parter säger Jonas Grandér vd för Nordika.

Nordika har vuxit kraftigt sedan starten 2011 och äger i dagsläget fastigheter för ca 2,5 miljarder kronor i Sverige och Finland där ca 50 procent av innehavet är i Stockholm och resterande fastigheter är belägna i starka regionstäder. Nordika arbetar aktivt med förvaltning och utveckling av sitt bestånd för att förädla, utveckla och stabilisera fastigheterna över tiden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige