Image

Nordic PM får förvaltningsuppdrag för Offentliga Hus storförvärv

Bolag Nordic PM får ansvar för förvaltningen av den portfölj om drygt 160 fastigheter som Offentliga Hus förvärvar från Svevia, och rekryterar i samband med detta drygt tio nya medarbetare till tre nya lokalkontor.
Publicerad den 22 Februari 2018
Joakim Orthén. Bild: Nordic PM
Joakim Orthén.

Nordic PM får i uppdrag av Offentliga Hus att ansvara för förvaltning och utveckling av de drygt 160 fastigheter som Offentliga Hus förvärvar från Svevia. Fastigheterna utgörs huvudsakligen av vägstationer med uppställningsytor, industri- och lagerlokaler och är lokaliserade över hela landet, från Skåne i söder till Riksgränsen i norr.

Det nya uppdraget beräknas starta i samband med Offentliga Hus tillträde av fastigheterna i början av andra kvartalet 2018, och Nordic PM kommer att rekrytera drygt tio nya medarbetare för att bemanna uppdraget. Med anledning av detta kommer Nordic PM att öppna tre nya lokalkontor; i Jönköping, Borlänge och Umeå, som även ska betjäna företagets övriga uppdrag.

– Det är fantastiskt roligt att vi får dessa förträffliga möjligheter att växa ytterligare, och vi ser verkligen fram emot att börja arbeta med uppdraget och våra nya kollegor. Då flera av fastigheterna i beståndet utgörs av utvecklingsfastigheter ser vi även fram emot att bidra med kompetens genom att leda utvecklings- och förädlingsprocesserna av dessa, säger Joakim Orthén, vd, Nordic PM.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige