Image

Nordhalla tar in pengar – siktar på förvärv

Bolag Nordhalla, som är namnet på det nya bolaget som bildades av bland andra Heimstaden i samband med en 2,9-miljardersaffär i somras, tar in 500 miljoner kronor från ägarna. Tanken är att beståndet ska växa med ytterligare 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 5 Februari 2014
Patrik Hall Bild: Heimstaden
Patrik Hall

Nordhalla ägs av Alecta, Heimstaden samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser. Bolaget bildades då Heimstaden sålde en del av sitt bestånd till det nya bolaget i somras.

Nordhallas bostäder finns i centrala lägen i Uppsala, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby och orter i norra Skåne, omfattande drygt 4 500 lägenheter med ett fastighetsvärde om 2,9 miljarder kronor.

Heimstadens vd Patrik Hall är vd också för Nordhalla.

Det nya tillskottet från ägarna, om 500 miljoner kronor, skall användas till nya förvärv av bostadsfastigheter och ger möjlighet till att utöka Nordhallas bostadsbestånd med cirka 1,5 miljarder kronor. Ägarna har efter detta kapitaltillskott investerat cirka 1,5 miljarder kronor i Nordhalla.

- Vi analyserar just nu ett antal fastighetsbestånd, som på ett utmärkt sätt kommer att kunna komplettera befintlig fastighetsportfölj, avseende centrala lägen, attraktiv avkastning och utan vakansproblematik, säger vd Patrik Hall.

- Vi har goda förhoppningar om att kunna genomföra ett antal nya förvärv under året och omsätta det nya kapitalet i långsiktigt goda fastighetsplaceringar, säger Kent Jonsson, chef för indirekta fastigheter på Alecta och ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige