Image
Bild: Istock

Nivika utser Sverker Källgården till ny vd

Bolag Styrelsen för Nivika Fastigheter har utsett Sverker Källgården till ny vd för bolaget. Han tillträder sin nya roll den 1 juni 2024.
Publicerad den 22 Maj 2024

Sverker Källgården kommer senast från en roll som vd för det noterade fastighetsbolaget Cibus Nordic Real Estate AB. Innan dess har han haft ledande positioner på bland annat Hufvudstaden AB och Byggpartner i Dalarna AB.
– Jag känner Sverker sedan många år och är väldigt nöjd över att vi har rekryterat honom som vd för Nivika. Hans tidigare erfarenhet och personliga profil passar utmärkt för den strategiska utvecklingsfas som bolaget står inför, säger Elisabeth Norman, styrelseordförande.
– Jag ser mycket fram emot att börja jobba med Nivika. Jag har genom åren stött på nuvarande vd Niclas Bergman och CFO Kristina Karlsson i olika sammanhang och är imponerad av det arbete som gjorts hittills. Jag ser stor potential i Nivika med tanke på det fina bestånd och den position volaget har på marknaden, säger Sverker Källgården.

Niclas Bergman är kvar i bolaget och övergår till rollen som strategisk affärsutvecklare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige