Image
Sverker Källgården.

Så ska Nivika ta nästa steg med Sverker Källgården i vd-stolen

Bolag Sverker Källgården är tillbaka i hetluften och blir ny vd för Nivika. För Fastighetssverige berättar Sverker Källgården varför han ser bolaget som en perfekt matchning, hur Nivika ska gå framåt med honom som vd, om att ha grundaren och tidigare vd:n Niclas Bergman kvar i en operativ roll i bolaget och varför han tycker att bolaget står väl rustade för att växa i rådande marknadsklimat.


Nivika utser Sverker Källgården till ny vd

Bolag Styrelsen för Nivika Fastigheter har utsett Sverker Källgården till ny vd för bolaget. Han tillträder sin nya roll den 1 juni 2024.


Sverker Källgården, tidigare vd för Cibus som nu startar upp sitt nygamla bolag.

Källgårdens nya verklighet efter Cibus – väcker liv i nygammalt bolag

Bolag Sverker Källgården har nu lämnat över stafettpinnen till Christian Fredrixon som ny vd för Cibus. För hans egen del står nu arbetet i det nygamla bolaget Källgården & Co på menyn. För Fastighetssverige berättar han mer om det egna bolaget, ambitionerna för framtiden och synen på fastighetsbranschens förutsättningar under 2024.


Cibus utser ny vd

Bolag Styrelsen för Cibus Nordic Real Estate har utsett Christian Fredrixon till ny vd för bolaget. Han tillträder sin nya roll den 15 januari 2024.


Sverker Källgården, vd Cibus.

Källgårdens sista Cibus-rapport ökar förvaltningsresultatet

Bolag Cibus presenterade under tisdagen sin delårsrapport för tredje kvartalet 2023. Bolaget kunde visa upp ett ökat förvaltningsresultat under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Avgående vd Sverker Källgårdens lämnar in sin sista delårsrapport i positiv anda:
– Jag ser ljust på Cibus framtid.


Sverker Källgården slutar som vd för Cibus. Obs. Bilden är ett montage.

Sverker Källgården om tiden som vd, avskedet och framtiden: "Tudelat"

Bolag Cibus gör en förändring högst upp I toppen. Sverker Källgården kliver av som vd och en efterträdare ska rekryteras. Efter beskedet berättar Sverker Källgården för Fastighetssverige om känslorna kring att lämna bolaget, hur han ser på sin tid som vd och hur han ser på Cibus status i dag samt om tankarna på sin egen framtid.


Patrick Gylling, styrelseordförande i Cibus.

Patrick Gylling om vd-bytet: "Den finansiella biten får stor tyngd"

Bolag Sverker Källgården lämnar Cibus som vd efter fyra år. För Fastighetssverige berättar Cibus styrelseordförande, Patrick Gylling, om varför beslutet kommer nu och vad de söker i en kommande vd.


Sverker Källgården.

Sverker Källgården lämnar vd-posten i Cibus

Bolag Styrelsen för Cibus och Sverker Källgården har tillsammans kommit överens om att Sverker Källgården lämnar sin roll som vd. Styrelsen startar nu processen för att tillsätta en ny vd och Sverker Källgården kvarstår i sin roll till dess att processen är avslutad.


Sverker Källgården.

Minskat förvaltningsresultat för Cibus

Bolag Förvaltningsresultatet blev 11,8 miljoner euro mot 14,6 miljoner euro i fjol. Samtidigt uppgick Cibus hyresintäkter till 29,7 miljoner euro under det första kvartalet 2023, att jämföra med 23,5 miljoner euro under motsvarande kvartal förra året.


Sverker Källgården.

En osäker värld – men tillförsikt framåt för Cibus

Bolag – De kommande två åren kommer att vara tuffa för många fastighetsägare. Detta kan ge upphov till intressanta affärsmöjligheter, skriver vd Sverker Källgården i bolagets bokslut.


Cibus och Sverker Källgården fortsätter förvärva i Danmark.

Cibus gör nytt förvärv i Danmark

Transaktioner Cibus Nordic har köpt och tillträtt en livsmedelsbutik i Danmark för 2,9 miljoner euro.


Sverker Källgården.

Cibus köper livsmedelsbutik i Danmark

Transaktioner Fastighetsbolaget Cibus har köpt och tillträtt en livsmedelsbutik i Danmark för 2,3 miljoner euro, motsvarande 24,5 miljoner kronor.


Sverker Källgården.

Cibus ökar driftnettot

Bolag Cibus ökade förvaltningsresultat och driftnetto under Q2.


Sverker Källgården.

Cibus köper fyra fastigheter i Norge

Transaktioner Cibus har undertecknat och tillträtt ett förvärv av en portfölj innehållande fyra fastigheter i mellersta Norge för tolv miljoner euro.


Sverker Källgården.

Cibus på god väg mot tillväxtmålet

Bolag Cibus gjorde ett starkt första kvartal där hyresintäkterna uppgick till 23,5 miljoner euro, motsvarande kvartal i fjol blev hyresintäkterna 19,4 miljoner euro.


Cibus och Sverker Källgården har nyligen klivit in på den danska marknaden.

Så vill Cibus växa i Norden

Bolag Cibus har tagit klivet in på sin fjärde nordiska marknad genom storförvärvet för 280 miljoner euro i Danmark. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige om målsättningen på den danska marknaden, var man letar förvärv framöver, styrkan att finnas i fyra nordiska länder, konkurrenssituationen och det ökande intresset för livsmedelsfastigheter samt om möjligheterna till expansion utanför Norden.


Cubus tar steget in i Danmark med ett miljardförvärv.

Cibus förvärvar SG Nordic – Källgården om historiska steget in i Danmark

Transaktioner Cibus är nära att göra sitt första förvärv i Danmark – och det är ett stort sådant. Bolaget har ingått ett ovillkorat och bindande avtal att förvärva hela SG Nordics fastighetsportfölj bestående av 34 fastigheter med matvarubutiker med ett fastighetsvärde om cirka 2 080 miljoner DKK. För Fastighetssverige berättar vd:n Sverker Källgården mer om det historiska steget och vad som lockar med de danska fastigheterna.


Cibus vd Sverker Källgården siktar på att etablera bolaget i Danmark under 2022.

Cibus satsar hårt på dansk etablering: "En klar målsättning för 2022"

Bolag 2021 etablerade sig Cibus på den norska marknaden – 2022 är tänkt att bli året för en dansk motsvarighet. För Fastighetssverige berättar Cibus vd Sverker Källgården mer om planerna, varför Danmark lockar och hur bolaget klarar av att stå stabilt i oroliga tider.


Sverker Källgården.

Cibus vill införa nytt aktieslag – höjer utdelningen

Bolag Cibus redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen tänker föreslå till stämman att ett nytt aktieslag (D) inrättas och att fondemission görs till befintliga ägare.


Sverker Källgården.

Cibus köper norsk portfölj

Transaktioner Cibus Nordic Real Estate har undertecknat ett förvärv av en portfölj innehållande sex fastigheter i södra Norge för 15,8 miljoner euro. Tillträdet är planerat till den 12 januari 2022.