Image
Nischer får positivt planbesked för sitt Säveprojekt.
Nischer får positivt planbesked för sitt Säveprojekt. Bild: Nischer/Okidoki

Nischer Properties får positivt planbesked för Säve

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborg fattade beslut vid nämndsammanträdet den 20 oktober att inleda arbetet med detaljplan för Gunnesby 2:8. Detta innebär att planarbetet för Nischer Properties projekt påbörjas under 2021.
Publicerad den 5 November 2020

Med sju ja-röster och två nej-röster beslutade nämnden att ge Nischer Properties ett positivt planbesked med start under 2021.

– Det är verkligen ett positivt besked för oss och helt i linje med vår strategi att etablera oss i Göteborgsområdet med arkitektritade och samtidigt kostnadseffektivt producerade småhus, säger Robert Vangstad, vd, Nischer Properties.

Nischer tecknade rätten att förvärva marken och utveckla en detaljplan för fastigheten Gunnesby 2:8 från markägaren med ambitionen att uppföra cirka 150 bostäder i området bestående av småhus och hyresrätter. Fastigheten ligger i ett naturskönt område 14 km från centrala Göteborg.

– Stor-Göteborg har ett tydligt behov av att tillföras småhus och norra delen runt Säve är ett naturligt utvecklingsområde med närheten till båda hav och natur samtidigt som det går bra att pendla till både Kungälv och norra Göteborg, fortsätter Vangstad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige