Image
Nischer Properties köper för 124 miljoner kronor.

Nischer Properties köper för 124 miljoner

Transaktioner Nischer Properties har ingått avtal med ägarna till Eriksson Pettersson Fastigheter om förvärv av samtliga aktier i Bolaget. Bolaget är moderbolag i en koncern som genom dotterbolag äger 23 bostadsfastigheter och två kommersiella fastigheter. Bostadsfastigheterna är belägna i Kristinehamn, Säffle, Bengtsfors och Götene. De kommersiella fastigheterna är belägna i Trollhättan och Kristinehamn.


Bakslag för Nischers projekt i Säve

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborg har beslutat att avbryta pågående detaljplanearbete i Säve, vilket berör Nischers pågående projekt i området.


Nischer har rekryterat en ny vd.

Nischer utser ny vd

Bolag Styrelsen i Nischer Properties har utsett Samuel Beckstrand till ny vd. Beslutet gäller med omedelbar verkan.


David Aspehult, vd för Nischer, får en ny CFO i bolaget.

Nischer plockar in ny CFO

Bolag Styrelsen i Nischer Properties har träffat en överenskommelse med Petter Ström som lämnar bolaget efter cirka två år som CFO. Styrelsen har samtidigt utsett Ludvig Fredriksson till CFO. Ludvig Fredriksson tillträder 5/12 2022 och kommer att ingå i Nischer Properties koncernledning.


Kiruna.

Nischer Properties får stor markanvisning i centrala nya Kiruna

Bygg/Arkitektur Kiruna kommun har beslutat att tilldela Nischer Properties en markanvisning avseende del av fastigheten Tuollavaara 1:1 som ligger inom nya Kiruna centrum.


Tomas Georgiadis och Erik Borgblad.

Stenhus-profiler tar plats i Nischers styrelse

Bolag Tre nya föreslås till styrelsen i Nischer Properties.


Robert Vangstad.

Robert Vangstad: "Kommer att bli en brutal omställning"

Karriär Stor intervju med den förre Nischer-vd:n om avskedet, framtiden och bostadsutvecklingssektorns stora hållbarhetsutmaning.


David Aspehult.

Nischer köper förvaltningsfastigheter

Transaktioner Nischer Properties förvärvat tre fastigheter i Luleå till en köpeskilling baserat på ett underliggande fastighetsvärde om drygt 29 miljoner kronor.


Robert Vangstad ersätts av grundaren David Aspehult som går in som tf vd i Nischer Properties.

Därför får Nischer-vd:n gå

Bolag Grundaren David Aspehult om varför han själv går in som tf vd i Nischer Properties.


Elias Georgiadis.

Nischer: Därför kovänder Sterner – lägger inte budpliktsbud

Bolag Sterner Stenhus äger nu – precis enligt plan – 40,7 procent av Nischer Properties.
Men man väljer nu att inte lägga det planerade budpliktsbudet. Istället ska Sterner sälja så att man hamnar precis under 30 procent. Elias Georgiadis förklarar resonemanget.


Elias Georgiadis, var Sterner Stenhus blir största ägare i Nischer Properties.

Nischer: Stämman godkänner emission, Sterner in som storägare

Bolag På fredagen godkände Nischer Properties extra bolagsstämma den riktade nyemissionen som innebär att Sterner Stenhus – ägt av Stenhusbröderna Elias och Tomas Georgiadis – går in som största ägare i Nischer.


Elias Georgiadis Sterner Stenhus Holding går in som storägare i Nischer Properties vars största projekt ligger i Örnsköldsvik.

Så ändras Nischer med Sterner Stenhus som huvudägare

Bolag Elias Georgiadis går in och blir huvudägare i ytterligare ett bolag. Här berättar han om affären och tankarna kring Nischer Properties.


Elias Georgiadis.

Sterner Stenhus in i Nischer – budpliktsbud på gång

Bolag Sterner Stenhus Holding AB har ingått avtal om förvärv av 3 005 490 aktier i Nischer Properties AB, motsvarande 15 procent av antalet aktier i bolaget, från bolagets största ägare, Weps AB.


Robert Vangstad, vd Nischer Properties.

Så ska den oslipade diamanten skina mer på marknaden

Bolag Nischer Properties vd Robert Vangstad ser bolaget som en oslipad diamant – för Fastighetssverige berättar han hur den ska slipas till, varför bolaget skjuter på det planerade listbytet, strukturaffärerna de jagar och hur de påverkas av att investeringsstödet för hyresrätter tas bort i den nya budgeten.


Robert Vangstad.

Nischer Properties detaljplan i Hudiksvall vinner laga kraft

Bygg/Arkitektur Nischers projekt i Hudiksvall erhåller laga kraft vunnen detaljplan. Prövningstillstånd har inte beviljats för överklagande av detaljplan för del av Idenors-Åkre 1:17. Det innebär att planen vinner laga kraft omgående.


Per Svenssons Croisette tar Robert Vangstads Nyhem Bostad till Kronofogden efter en flera år gammal tvist.

Croisette tar Nischer-vd:s bolag till Kronofogden

Juridik Forward funding-affär blev byggrättsaffär – och tvist. Nu väntar förmodligen utmätning. "Tråkigt att det har blivit så här."


Robert Vangstad.

Nischer föreslås få markanvising för cirka 100 lägenheter i Avesta

Bolag Miljö- och byggförvaltningen i Avesta kommun fått i uppdrag att, i samarbete med Nischer Properties, ta fram ett förslag på markanvisningsavtal som kräver ett slutgiltigt godkännande i kommunstyrelsen för att därefter kunna vinna laga kraft.


Robert Vangstad.

Nischer rekryterar affärsutvecklare och öppnar kontor i södra Sverige

Bolag Nischer Properties rekryterar affärsutvecklare/ackvisitör för södra Sverige. Rekryteringen sker tillsammans med Fasticon och syftar till att stärka satsningen på utveckling, förvaltning och entreprenadverksamheten i södra Sverige. Affärsutvecklaren kommer även att ansvara för etableringen av ett nytt kontor.


Robert Vangstad.

Så vill doldisen öka tillväxten: "Letar gärna uppköp"

Bolag Nischer Properties har som mål att nå upp till 1 000 bostäder inom egen förvaltning de närmaste fem åren – och vägen dit kan stavas både nya samarbeten eller rena uppköp av bolag enligt vd:n Robert Vangstad.


Robert Vangstad.

Byter till IFRS – handlas till sektorns största rabatt

Bolag "Milstolpe för oss – synliggör värden"