Image
Bild: Istock

Nischer Properties har ansträngd likviditet – vd:n går utan lön

Bolag Nischer Properties har en mycket ansträngd likviditet och bolaget genomför nu flera besparingar, däribland får vd:n Samuel Beckstrand ingen lön, det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.
Publicerad den 16 Oktober 2023

Med anledning av att Nischer Properties likviditet är mycket ansträngd har bolagets styrelse och ledning beslutat att genomföra omedelbara besparings- och likviditetsstärkande åtgärder. Bland åtgärderna ingår följande:

Bolagets verkställande direktör och styrelseledamot, Samuel Beckstrand, har tills vidare accepterat att ingen lön eller annan ersättning ska utgå till honom intill dess att Bolagets likviditet har stabiliserats.

Bolagets styrelseledamöter Erik Borgblad, Tomas Georgiadis och Leonard Qvarsebo har tills vidare accepterat att ingen ersättning ska utgå till dem intill dess att Bolagets likviditet har stabiliserats.

Styrelseledamoten Erik Berfenhag har, i samförstånd med övriga styrelseledamöter, beslutat att omedelbart avgå från sitt styrelseuppdrag på egen begäran.

Bolagets CFO, Ludvig Fredriksson, har i samförstånd med Bolaget beslutat att avsluta sin anställning. Ludvig kommer att vara verksam under en uppsägningsperiod om tre (3) månader. Bolaget avser därefter att ersätta Ludvigs arbetsuppgifter genom ekonomikonsult.

Bolaget har avyttrat fastigheten Härnösand Granen 19 för en total köpeskilling om 2 950 000 kronor. Av den erhållna köpeskillingen kommer 2,3 miljoner kronor att användas till att återbetala de banklån som fastigheten var belastad med. Resterande del av köpeskillingen kommer att användas till att stärka bolagets likviditet.

Den huvudsakliga anledningen till bolagets ansträngda likviditet är kraftigt ökade finansieringskostnader, till följd av stigande räntor, i kombination med Bolagets relativt höga noteringskostnader, givet storleken på bolagets kassaflödesgenererande fastigheter. Detta beror i sin tur på att bolaget tidigare fokuserat på utvecklingsprojekt, vilket inneburit att bolagets medel har investerats i tillgångar som inte givit någon avkastning på kort sikt. Bolagets fokus framåt kommer uteslutande vara att försöka stärka sin likviditet, genom ytterligare kostnadsbesparingar samt avyttring av olönsamma och lågavkastande tillgångar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige