Image
Kiruna.
Kiruna.

Nischer Properties får stor markanvisning i centrala nya Kiruna

Bygg/Arkitektur Kiruna kommun har beslutat att tilldela Nischer Properties AB en markanvisning avseende del av fastigheten Tuollavaara 1:1 som ligger inom nya Kiruna centrum.
Publicerad den 21 Juni 2022
David Aspehult. Bild: Nischer Properties
David Aspehult.

På grund av gruvverksamhet som ger upphov till markdeformationer behöver delar av den befintliga bebyggelsen i Kiruna avvecklas och ny bebyggelse uppföras på annan plats. Bland annat uppförs nya Kiruna centrum, cirka tre kilometer öster från befintligt centrum. Detaljplan som omfattar Tuolluvaara 1:1, är under framtagande och är i samrådsskede.

Nischer har presenterat ett förslag som innebär uppförande av flerbostadshus i friståendehuskroppar bestående av totalt cirka 100 lägenheter samt lokaler för centrumändamål. Husen tillverkas i trä med trästomme och träfasader som kombinerar miljömedvetenhet med att knyta an till en stolt lokal träbyggnadstradition.

– Jag kommer själv från Kiruna och ser verkligen fram emot att vara delaktig i utvecklingen av nya Kiruna centrum. Det genomförs stora industrisatsningar och behovet av arbetskraft och bostäder är mycket stort. Närheten till fjällvärlden och centrum gör området mycket attraktivt och vi är glada över att få etablera oss som långsiktig förvaltare i Kiruna med detta projekt, säger Nischers vd David Aspehult.

Markanvisningen godkändes i kommunstyrelsen den 23 maj 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige