Image
Bild: Istock

Nischer flaggar för stora negativa värdeförändringar

Bolag Nischer Properties flaggar för att bolagets redovisade resultat för fjärde kvartalet 2022 kommer att påverkas negativt av marknadsläget, vilket drivs av orealiserade värdeförändringar i bolagets byggrättsportfölj. Det bokförda värdet på bolagets förvaltningsfastigheter väntas minska med 22 procent jämfört med utgången av det tredje kvartalet 2022.
Publicerad den 22 Februari 2023

Till följd av marknadens förändringar och minskat marknadsvärde redovisar Nischer stora nedskrivningar i sin byggrättsportfölj. Den enskilt största nedskrivningen avser Nischers projekt i Säve, vilken skrivits ner till 0 kronor till följd av Byggnadsnämnden i Göteborgs beslutat att avbryta det pågående detaljplanearbetet. Nischer har tidigare den 23 november 2022 genom pressmeddelande kommunicerat byggnadsnämndens beslut

Det bokförda värdet på Bolagets förvaltningsfastigheter minskar med totalt 93,2 miljoner kronor under kvartalet, vilket är en minskning med 22 procent jämfört med utgången av det tredje kvartalet 2022.

All annan information relaterad till Nischers fjärde kvartal 2022 kommer att presenteras i Nischers bokslutskommuniké den 28 februari 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige