Image
Nischer häver avtal om försäljning i Göteborg.
Nischer häver avtal om försäljning i Göteborg. Bild: Istock

Nischer häver avtal om försäljning i Göteborg

Transaktioner Nischer Properties har beslutat att häva avtal om försäljning av utvecklingsprojekt i Säve i Göteborg.
Publicerad den 23 April 2024

Bakgrunden är att Nischer i november 2023 ingick ett avtal om att sälja sitt utvecklingsprojekt i Säve. Tillträde skulle ha skett i slutet av mars i år. Köparen har dock på grund av bristande betalningsförmåga inte fullgjort sina betalningar, och således inte fullföljt sina förpliktelser enligt avtalet. Nischer har därför beslutat att häva avtalet.

Genom hävningen har erhållen handpenning förverkats och tillfallit Nischer. Nischer är vidare berättigad till att kräva ersättning för den skada som köparens avtalsbrott orsakar bolaget.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige