Image
Robert Vangstad.

Robert Vangstad: "Kommer att bli en brutal omställning"

Karriär Stor intervju med den förre Nischer-vd:n om avskedet, framtiden och bostadsutvecklingssektorns stora hållbarhetsutmaning.


Robert Vangstad, vd Nischer Properties.

Så ska den oslipade diamanten skina mer på marknaden

Bolag Nischer Properties vd Robert Vangstad ser bolaget som en oslipad diamant – för Fastighetssverige berättar han hur den ska slipas till, varför bolaget skjuter på det planerade listbytet, strukturaffärerna de jagar och hur de påverkas av att investeringsstödet för hyresrätter tas bort i den nya budgeten.


Robert Vangstad.

Nischer Properties detaljplan i Hudiksvall vinner laga kraft

Bygg/Arkitektur Nischers projekt i Hudiksvall erhåller laga kraft vunnen detaljplan. Prövningstillstånd har inte beviljats för överklagande av detaljplan för del av Idenors-Åkre 1:17. Det innebär att planen vinner laga kraft omgående.


Per Svenssons Croisette tar Robert Vangstads Nyhem Bostad till Kronofogden efter en flera år gammal tvist.

Croisette tar Nischer-vd:s bolag till Kronofogden

Juridik Forward funding-affär blev byggrättsaffär – och tvist. Nu väntar förmodligen utmätning. "Tråkigt att det har blivit så här."


Robert Vangstad.

Nischer rekryterar affärsutvecklare och öppnar kontor i södra Sverige

Bolag Nischer Properties rekryterar affärsutvecklare/ackvisitör för södra Sverige. Rekryteringen sker tillsammans med Fasticon och syftar till att stärka satsningen på utveckling, förvaltning och entreprenadverksamheten i södra Sverige. Affärsutvecklaren kommer även att ansvara för etableringen av ett nytt kontor.


Robert Vangstad.

Så vill doldisen öka tillväxten: "Letar gärna uppköp"

Bolag Nischer Properties har som mål att nå upp till 1 000 bostäder inom egen förvaltning de närmaste fem åren – och vägen dit kan stavas både nya samarbeten eller rena uppköp av bolag enligt vd:n Robert Vangstad.


Robert Vangstad.

Byter till IFRS – handlas till sektorns största rabatt

Bolag "Milstolpe för oss – synliggör värden"


Robert Vangstad.

Så ska Nischer synliggöra dolda värden

Bolag "Balansräkning på 400 miljoner."


Robert Vangstad.

Nischer Properties rekryterar projektledare

Karriär Carl Mähler tillträder som projektledare, stationerad i Örnsköldsvik och blir ansvarig för Nischer Properties projekt i Östersund och Örnsköldsvik.


Robert Vangstad.

Nischer Properties säljer byggrätter i Järfälla

Transaktioner Nischer Properties AB och Nyhem Bostad AB säljer genom dotterbolag aktierna i Nischer Järfälla 1 AB och därmed indirekt fastigheten med 153 byggrätter i Tallbyhov, Järfälla, för 70 miljoner till William Nayis AB. Försäljningen är villkorad av att samtliga aktieägare i Nischer Järfälla 1 AB godkänner försäljningen, att bygglov för fastigheten beviljas samt att köparen genomför en due diligence-undersökning av bekräftande karaktär och därvid inte identifierar väsentliga risker avseende förvärvet.


Nischer får positivt planbesked för sitt Säveprojekt.

Nischer Properties får positivt planbesked för Säve

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborg fattade beslut vid nämndsammanträdet den 20 oktober att inleda arbetet med detaljplan för Gunnesby 2:8. Detta innebär att planarbetet för Nischer Properties projekt påbörjas under 2021.


Petter Ström

Nischer rekryterar från Locum

Karriär Petter Ström tillträder som ny ekonomiansvarig och blir medlem av koncernledningen på Nischer Properties AB.


Robert Vangstad.

Vangstad blir ny vd på Nischer Properties

Karriär Robert Vangstad är utsedd till ny vd och koncernchef för Nischer Properties AB, noterat på NGM. Han tillträder i dag och efterträder David Aspehult som fortsätter att vara aktiv i bolaget och kvarstår som styrelseledamot.


Nischer säljer i Karlstad

Transaktioner Nischer Properties, noterat på NGM Nordic MTF, rusade på börsen på onsdagseftermiddagen efter beskedet om försäljningen av 128 studentbostäder i Karlstad. Bolaget genomför även en strukturaffär med Nyhem Bostad.


Nyhem får markanvisning i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Nyhem Bostad AB har skrivit markanvisningsavtal med Norrtälje kommun för 56 hyresrätter centralt i Norrtälje.


Nyhems första projekt - bygger billigt i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Nyhem har skrivit markanvisningsavtal med Norrtälje Kommun om att producera 63 energieffektiva lägenheter med Norrtäljes lägsta hyror för nyproduktion.


Nyhem stärker mångfalden

Bolag Nyhem har sedan tidigare anställt en arkitekt från Colombia. Nu är det dags igen att stärka mångfalden med rekryteringen av Raye Wu från Kina.