Image

Nischer säljer i Karlstad

Transaktioner Nischer Properties, noterat på NGM Nordic MTF, rusade på börsen på onsdagseftermiddagen efter beskedet om försäljningen av 128 studentbostäder i Karlstad. Bolaget genomför även en strukturaffär med Nyhem Bostad.
Publicerad den 20 December 2018

Nischer-aktien steg med hela 96,40 procent till 1,09 kronor (drygt 34 000 aktier omsattes). Bolaget har ett börsvärde på cirka 20 miljoner kronor.

Värdet på den färdigutvecklade tomträtten är enligt Nischer 100 miljoner kronor och vinsten för bolaget och projektets minoritetsägare beräknas bli cirka 20 procent av detta värde.

Nischer Properties har även avtalat med Nyhem Bostad om en strukturaffär som innebär att Nischer köper 80procent av aktierna i Nyhem Projektutveckling AB samt 20 procent av aktierna i Nyhem Byggsystem AB.

Köpeskillingen erläggs i delar genom att Nischer betalar med tio procent av aktierna i projektbolaget för utveckling av bostäder i Hörnett, Örnsköldsvik samt sju procent av aktierna i projektbolaget för utveckling av bostäder i Knivsta.

– Affären möjliggör fler attraktiva markanvisningar samt ger oss tillgång till Nyhems kunnande inom byggnation och tillgång till en egen konkurrenskraftig produkt, säger David Aspehult, delägare i Nischer Properties AB.

– Nyhem stärker upp sin ägarsida, får bättre tillgång till kapital samt en naturlig kund för sitt byggsystem, säger Robert Vangstad, delägare och vd i Nyhem Bostad AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige