Image

Nyhem stärker mångfalden

Bolag Nyhem har sedan tidigare anställt en arkitekt från Colombia. Nu är det dags igen att stärka mångfalden med rekryteringen av Raye Wu från Kina.
Publicerad den 23 Februari 2016
Raye Wu. Bild: Nyhem
Raye Wu.


Det är en medveten satsning på mångfald som resulterat i att hälften av Nyhems anställda kommer utanför Europa. Tanken är att om ett bolag ska kunna utmana befintligt system och struktur genom att bygga hyresbostäder med ett typer-industriellt byggsystem så krävs nytänkande och förmåga att hitta lösningar "utanför boxen”.

Ett viktigt steg i att komma igång med tillverkningen av Nyhems klimatsmarta och kostnadseffektiva hyreslägenheter är att säkerställa kvalitet och miljökrav i de produkter som ingår i vårt byggsystem. För att arbeta med detta välkomnar vi Raye Wu till Nyhem. Raye kommer initialt att arbeta som inköpare och bland annat kontrollera att alla ingående produkter i Nyhems Byggsystem är byggvarudeklarerade och registrerade i BASTA.


– Rayes bakgrund och erfarenheter från tillverkningsindustrin i Kina tillsammans med hennes språkliga kunskaper är mycket viktiga för Nyhem i detta skede. Vi påbörjar tillverkning av första lägenheterna som ska ställas upp på Nybygget under sommaren. Initialt är det väldigt mycket inköp som ska kvalitetssäkras och där kommer Ray att spela en viktig roll, förklarar Robert Vangstad

Raye har flera års erfarenhet av att sätt upp verksamheter i Kina inom inköp och tillverkning. Hon har tidigare arbetat på Exportrådet i Stockholm och som manager på Qingdao International Branch Office, Weifang JinWeiDa Steel Structure Engeneering i Qingdao. Raye håller en examen i Financial Management från Liaoning University, ShenYang City, LiaoNing Province, China. Hon är fyrspråkig och talar Kinesiska, Koreanska, Engelska och Svenska.

– Det är extra roligt med den mångkulturella miljö vi håller på att bygga upp på Nyhem, det märks på dynamiken att vi kommer från många olika bakgrunder och kulturer. Vi är övertygade om att detta är vad som byggindustrin behöver, nytänkande och förmågor att hitta nya angreppsätt och lösningar på Bostadskrisen. För att göra detta krävs att våga tänka och göra annorlunda, säger Robert Vangstad.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige