Image

Niras tillsätter analyschef

Karriär Niras har utsett Thomas Hellström till analyschef, en ny tjänst inom bolaget.
Publicerad den 2 Februari 2012
Bild: NIRAS

Thomas Hellström har en bakgrund som seniorkonsult i Niras, och ska i sin nya roll samordna, paketera och driva försäljningen av företagets samlade kompetens när det gäller analystjänster. I dag finns kompetensen utspridd på olika affärsområden och omfattar allt från handel, hotell, sjukvård, infrastruktur, samhällsbyggande och miljö till kontor och bostäder.

- Nu kan vi på ett mycket effektivare sätt erbjuda underlag för en professionell strategisk rådgivning inom hela vårt verksamhetsområde, säger Jan Leife, vd för Niras i Sverige.

Syftet är att på ett tydligare sätt kunna stödja kundernas utveckling av fastigheter, lokaler och samhällsbyggande genom att i ett tidigt skede erbjuda en palett av analystjänster. Det kan handla om allt från miljöutredningar och markanalyser till marknadsundersökningar, byggkalkyler, lönsamhetskalkyler, eller tekniska undersökningar.

- Ett företag som ska etablera sig på en ort, en byggherre som vill etablera eller förnya ett köpcentrum eller en verksamhet som behöver nya lokaler – alla behöver professionella analyser för att kunna dra rätt slutsatser om attraktiva lägen i framtiden. De behöver till exempel veta hur handeln kommer att påverkas av nya trafikleder, hur mycket ett kontor kommer att kosta per arbetsplats, var det är bäst att placera en verksamhet i förhållande till marknad och kommunikationer, eller om det finns föroreningar i marken där man tänker bygga, säger Thomas Hellström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige