Image
Bild: Kanozi Arkitekter

Niras får Masthusen-uppdrag av Diligentia

Bolag Niras får i uppdrag av Diligentia att projektleda nybyggnationen av den första etappen i Västra Hamnens nya stadsdel Masthusen i Malmö.
Publicerad den 14 Mars 2012
Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter.

Det är nu klart att Diligentia valt Niras att projektleda uppförandet av kvarter 11, den första etappen i Västra hamnens nya stadsdel Masthusen. Det är totalt 18 kvarter som ska byggas i Västra Hamnen i Malmö, varav uppförandet av det första påbörjas i april, och ska ligga i anslutning till Ica Maxi-butiken.

Niras kommer att projektleda nybyggnationen i detta kvarter som omfattar totalt cirka 9 500 kvadratmeter kontor och handel. Etapp ett beräknas stå klar för inflyttning i slutet av 2013.

Ansvarig projektledare från Niras är Ola Palmquist, senior projektledare, med gedigen erfarenhet av större projekt.

Med Masthusen skapar Diligentia en ny stad i staden, som kommer att innehålla nya kontor och lägenheter som kompletteras med handel, service och restauranger. Kvarter 11 blir en fastighet med flexibla, ljusa och miljöklassade kvadratmeter. Det nya huset får sex våningar i direkt anslutning till Västra Hamnens nya stadsdelstorg. Byggstarten beräknas till april.
- Det här är en intressant utmaning och vi ser mycket fram emot att få leda detta projekt, genom att det blir den första stadsdelen i Norden som kommer att certifieras enligt Breeam Communities, säger Ola Palmquist.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige