Image
Bild: Kanozi Arkitekter

Niras får Masthusen-uppdrag av Diligentia

Bolag Niras får i uppdrag av Diligentia att projektleda nybyggnationen av den första etappen i Västra Hamnens nya stadsdel Masthusen i Malmö.
Publicerad den 14 Mars 2012
Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter.

Det är nu klart att Diligentia valt Niras att projektleda uppförandet av kvarter 11, den första etappen i Västra hamnens nya stadsdel Masthusen. Det är totalt 18 kvarter som ska byggas i Västra Hamnen i Malmö, varav uppförandet av det första påbörjas i april, och ska ligga i anslutning till Ica Maxi-butiken.

Niras kommer att projektleda nybyggnationen i detta kvarter som omfattar totalt cirka 9 500 kvadratmeter kontor och handel. Etapp ett beräknas stå klar för inflyttning i slutet av 2013.

Ansvarig projektledare från Niras är Ola Palmquist, senior projektledare, med gedigen erfarenhet av större projekt.

Med Masthusen skapar Diligentia en ny stad i staden, som kommer att innehålla nya kontor och lägenheter som kompletteras med handel, service och restauranger. Kvarter 11 blir en fastighet med flexibla, ljusa och miljöklassade kvadratmeter. Det nya huset får sex våningar i direkt anslutning till Västra Hamnens nya stadsdelstorg. Byggstarten beräknas till april.
- Det här är en intressant utmaning och vi ser mycket fram emot att få leda detta projekt, genom att det blir den första stadsdelen i Norden som kommer att certifieras enligt Breeam Communities, säger Ola Palmquist.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige