Image
Sverker Åkerblom
Sverker Åkerblom

Niam storsatsar på nytt segment – rekryterar från Blackrock

Bolag Niam breddar sitt utbud och erbjuder investerare möjlighet att placera kapital inom infrastruktur med fokus på hållbara investeringar i Norden och norra Europa.
Publicerad den 27 Augusti 2021

Niam Infrastructure har etablerat ett Stockholmsbaserat team vilket leds av Sverker Åkerblom som har 15 års erfarenhet inom energi och infrastruktur, bland annat från Blackrock där han ledde Blackrocks investeringar inom förnyelsebar energi i Europa. Niam Infrastructure har lanserat sin första fond som haft en första stängning under sommaren och förväntas annonsera den första investeringen inom kort. Fokus för fonden är små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt nordisk hållbar infrastruktur.
– Niam har rätt förutsättningar att bygga en ledande plattform för infrastrukturinvesteringar. Vårt infrastrukturteam kommer jobba tätt med vårt befintliga fastighetsteam för att leverera synergier till alla våra investerare och tillsammans arbetar vi outtröttligt för att bli Nordens ledande investerare i reala tillgångar. Jag är mycket stolt över att kunna lansera den nya plattformen och ser fram emot att leverera bra investeringar till våra kunder, säger Sverker Åkerblom, Founding Partner, Niam Infrastructure.
– De senaste åren har vi sett en tydlig ökning av efterfrågan på investeringar inom infrastruktur. Att Niam tar ett kliv in i infrastruktursektorn är ett långsiktigt beslut och ett naturligt steg i vår strategi att bli den ledande nordiska förvaltaren inom reala tillgångar. Vi tror starkt på de möjligheter vi sett inom sektorn och med vårt dedikerade infrastruktur-team med Sverker vid rodret har vi dom rätta förutsättningarna att leverera infrastrukturinvesteringar i snabb takt och med bra riskjusterad avkastning till våra kunder, säger Jennifer Andersson, Managing Partner.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige