Image

Niam miljardköper kommersiellt i Danmark

Transaktioner Niam köper sju kontors- och handelsfastigheter i Danmark från Finansiel Stabilitet för 112 miljoner euro, motsvarande knappt en miljard svenska kronor.
Publicerad den 13 November 2013
Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Fastigheterna omfattar omkring 58 000 kvadratmeter i Köpenhamn, Slagelse och Roskilde.

I och med transaktionen träder Niam in på den danska marknaden för kommersiella fastigheter. Niam äger sedan tidigare bostadsfastigheter i Köpenhamn.

- Vi är väldigt nöjda med denna affär då fastigheterna genererar ett starkt kassaflöde och har stor potential. Med dessa investeringar är vi väl positionerade för att dra fördel av en förbättrad ekonomi och utveckling i Danmark och Köpenhamn, under de kommande åren, säger Niams vd Johan Bergman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige