Image

Niam köper handelsfastighet av Citycon i Umeå

Transaktioner Niam har förvärvat handelsfastigheten Strömpilen 1 av Citycon. Fastigheten består av totalt 27 000 kvadratmeter och är belägen fem kilometer utanför Umeå centrum. Fastigheten har ett större antal hyresgäster, däribland Ica Maxi, Systembolaget och Apotek Hjärtat.
Publicerad den 11 Augusti 2015

Köpeskillingen uppgår till cirka 375 miljoner kronor. Affären beräknas vara genomförd i oktober.

Johan Bergman, vd på Niam:
– Detta var en möjlighet för Niam att förvärva en handelsfastighet med utvecklingspotential i norra Sveriges snabbast växande stad. Fastigheten utgör ett bra komplement till den handel som Niam tidigare förvärvat.

– Försäljningen av Strömpilen är en naturlig del av vårt arbete att förädla vår fastighetsportfölj till större nordiska städer. Vi fokuserar på dagligvarubaserade stadsdelscentrum och köpcentrum i urbana knutpunkter. Vi är glada att sälja denna handelsfastighet till Niam som är en professionell ägare, säger Nils Styf, investeringschef på Citycon.

Citycon har varit en aktiv ägare och förvaltare av fastigheten sedan 2007.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige