Image

Strömpilen får nytt skärmtak

Bygg/Arkitektur Under våren stärker Citycon köpcentrumet Strömpilen i Umeå ytterligare genom att investera i ett nytt skärmtak på byggnaden Bågen. Det nya skärmtaket som blir klart i maj kommer att öka synligheten från E4:an.
Publicerad den 11 Februari 2015
Citycons Strömpilen i Umeå får nytt skärmtak.  Bild: Citycon
Citycons Strömpilen i Umeå får nytt skärmtak.

– Umeå är Sveriges största stad norr om Uppsala och har en tillväxt som överstiger genomsnittet för svenska städer. Därför tror Citycon att Umeå kommer att ta platsen från Sundsvall som främsta handelsstad i norra Sverige.

– Det gör det attraktivt att investera i Strömpilen som är mycket vällokaliserat i Umeå, säger Maria Hägerdal, Commercial Director på Citycon.

Köpcentret Strömpilen har 26 butiker, bland annat Ica Maxi, Systembolaget, H&M, Kapp-Ahl, Lindex och Arken-Zoo. Systembolaget byggde nyligen ut och nyöppnade i december förra året. Ica Maxi fortsätter att utveckla sin butik till det som kallas Maxi Next där man uppgraderar nästan alla avdelningar i hela butiken med ny inredning och förbättrar kunderbjudandet ytterligare.

– Vi har jobbat efter tre ledord att vi ska bli snyggare, bättre och roligare som butik att handla i och det är vår förhoppning att alla upplever det när vi är klara med alla förbättringar små som stora som genomförs, säger Joakim Lindgren, Ica-handlare.

– När man gör så här stora investeringar väger man alltid för och emot och vår tro på vårt eget koncept, Strömpilen som köpcentrum och Umeås expansion gör valet att investera lätt, säger Joakim Lindgren.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY