Image

Newsec rådgivare i stor vindkraftstransaktion

Transaktioner Newsec har agerat exklusiv transaktionsrådgivare till OX2 i avyttringen av den 148 MW stora vindkraftsparken Lehtirova i norra Sverige. Lehtirova kommer att bli en av Sveriges största vindkraftsparker.
Publicerad den 18 Oktober 2016
Omid Ashrafi. Bild: Jenny Lagerqvist
Omid Ashrafi.

OX2 avyttrar vindkraftsparken till Aquila Capital. Transaktionen inkluderar nyckelfärdig leverans av vindkraftsparken samt tekniska och kommersiella förvaltningstjänster för drift av parken. Investeringen baseras på ett tioårigt avtal med Google för köp av producerad el från vindkraftsparken. Parken förväntas vara i drift i slutet på 2018.

Newsec var nyligen exklusiv transaktionsrådgivare till OX2 i arbetet med den 112 MW stora parken Raskiftet i Norge.

- Lehtirova är Newsecs 27:e transaktion som transaktionsrådgivare inom infrastruktur och energi på den nordiska marknaden. Vi är mycket glada att fortsätta vårt arbete med OX2 och de andra parterna. Denna affär följer en intressant trend med allt större nordiska vindkraftstransaktioner som struktureras för att erbjuda rätt riskavkastningsprofil, säger Omid Ashrafi, chef för Infrastruktur och Energi på Newsec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige