Image

Newsec rådgivare i stor vindkraftstransaktion

Transaktioner Newsec har agerat exklusiv transaktionsrådgivare till OX2 i avyttringen av den 148 MW stora vindkraftsparken Lehtirova i norra Sverige. Lehtirova kommer att bli en av Sveriges största vindkraftsparker.
Publicerad den 18 Oktober 2016
Omid Ashrafi. Bild: Jenny Lagerqvist
Omid Ashrafi.

OX2 avyttrar vindkraftsparken till Aquila Capital. Transaktionen inkluderar nyckelfärdig leverans av vindkraftsparken samt tekniska och kommersiella förvaltningstjänster för drift av parken. Investeringen baseras på ett tioårigt avtal med Google för köp av producerad el från vindkraftsparken. Parken förväntas vara i drift i slutet på 2018.

Newsec var nyligen exklusiv transaktionsrådgivare till OX2 i arbetet med den 112 MW stora parken Raskiftet i Norge.

- Lehtirova är Newsecs 27:e transaktion som transaktionsrådgivare inom infrastruktur och energi på den nordiska marknaden. Vi är mycket glada att fortsätta vårt arbete med OX2 och de andra parterna. Denna affär följer en intressant trend med allt större nordiska vindkraftstransaktioner som struktureras för att erbjuda rätt riskavkastningsprofil, säger Omid Ashrafi, chef för Infrastruktur och Energi på Newsec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige