Image

Newsec får stort förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec får uppdraget att förvalta 197 000 kvadratmeter i Stockholm åt S:t Erik Markutveckling.
Publicerad den 14 Mars 2017

S:t Erik Markutvecklings uppdrag är att främja Stockholms utveckling genom att äga och förvalta stadens utvecklingsfastigheter på ekonomiskt bästa sätt i avvaktan på att dessa ska omvandlas till bland annat bostäder och kontor. Det ställer särskilda krav på förvaltaren som måste vara anpassningsbar och nytänkande. Newsecs nya uppdrag omfattar fastighetsförvaltning och drift.

– Att vi vinner LOU-upphandlingen är ett starkt bevis på att vi levererar kvalitet och värde. Vi har sedan tidigare arbetat med delar av S:t Erik Markutvecklings portfölj och de är en kund som ständigt utmanar oss till att bli ännu vassare. Deras positionering på marknaden och uppdraget som sådant innebär att vi får använda stora delar av Newsecs kompetensregister och det skapar en givande relation som vi ser fram emot att fortsätta utveckla, säger Mattias Johansson, vd för Newsec Asset Management AB.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Newsec idag och ser fram emot ett fortsatt partnerskap där Newsec tar ett helhetsgrepp om fastighetsförvaltning, ekonomisk redovisning och fastighetsdrift för vårt bestånd. Newsec är en kompetent förvaltare och deras leverans kännetecknas av både hög kvalitet och proaktivitet, säger Marie Wallhammar, vd för S:t Erik Markutveckling AB.

Fastighetsbeståndet omfattar en uthyrningsbar area om cirka 197 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige