Image

Newsec får stort förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec får uppdraget att förvalta 197 000 kvadratmeter i Stockholm åt S:t Erik Markutveckling.
Publicerad den 14 Mars 2017

S:t Erik Markutvecklings uppdrag är att främja Stockholms utveckling genom att äga och förvalta stadens utvecklingsfastigheter på ekonomiskt bästa sätt i avvaktan på att dessa ska omvandlas till bland annat bostäder och kontor. Det ställer särskilda krav på förvaltaren som måste vara anpassningsbar och nytänkande. Newsecs nya uppdrag omfattar fastighetsförvaltning och drift.

– Att vi vinner LOU-upphandlingen är ett starkt bevis på att vi levererar kvalitet och värde. Vi har sedan tidigare arbetat med delar av S:t Erik Markutvecklings portfölj och de är en kund som ständigt utmanar oss till att bli ännu vassare. Deras positionering på marknaden och uppdraget som sådant innebär att vi får använda stora delar av Newsecs kompetensregister och det skapar en givande relation som vi ser fram emot att fortsätta utveckla, säger Mattias Johansson, vd för Newsec Asset Management AB.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Newsec idag och ser fram emot ett fortsatt partnerskap där Newsec tar ett helhetsgrepp om fastighetsförvaltning, ekonomisk redovisning och fastighetsdrift för vårt bestånd. Newsec är en kompetent förvaltare och deras leverans kännetecknas av både hög kvalitet och proaktivitet, säger Marie Wallhammar, vd för S:t Erik Markutveckling AB.

Fastighetsbeståndet omfattar en uthyrningsbar area om cirka 197 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige