Image

Newsec får förvaltningsuppdrag av DNB

Bolag Newsec tecknar ett omfattande fastighetsförvaltningsavtal med DNB Livforsikring ASA gällande sex olika fastigheter om 135 000 kvadratmeter i Stockholm, Göteborg och Uppsala.
Publicerad den 24 Januari 2014

De sex fastigheterna består av hotell, kontors- och handelslokaler, bland annat Pennfäktaren 10 med Nordic Light Hotel, Bangårdsposten 2 med Stockholm Waterfront Congress och Mentorn 1 med Google som hyresgäst i Stockholm samt Vallgraven 1:13 med Radisson Blu Scandinavia Hotell i Göteborg.

För kontorsfastigheterna och majoriteten av handelsplatserna omfattas avtalet av en helhetslösning inom förvaltningsområdet med ekonomisk, kommersiell och teknisk förvaltning samt drift. För hotellen omfattas avtalet av ekonomisk förvaltning.

- Det är givetvis tillfredsställande att erhålla aktuellt uppdrag efter en strukturerad och konkurrensutsatt process med flera andra aktörer. Det visar att vi har attraktiva erbjudande inom varje område som tillsammans blir den bästa helhetslösning. Vi ser fram emot ett långsiktigt och utvecklande samarbete, säger Stefan Mossvall, uppdragsansvarig fastighetschef på Newsec Asset Management.

Avtalet med Newsec löper inledningsvis under två år med start 1 april 2014.

- Vi ser fram emot att inleda ett förvaltningssamarbete med Newsec. Deras skräddarsydda förslag och möjlighet att tillgodose samtliga våra behov inom hela förvaltningsområdet är precis det vi efterfrågat”, säger Gro Boge, vd på DNB Næringseiendom ASA.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige