Image
URBZ Capital gör sitt första förvärv i Sverige.
URBZ Capital gör sitt första förvärv i Sverige. Bild: URBZ Capital

Nederländska URBZ Capital premiärköper i Sverige

Transaktioner URBZ Capital gör sitt första förvärv i Sverige när man off market-köper en strategiska urban last mile-anläggning på uppdrag av Ivanhoé Cambridge.
Publicerad den 7 Juli 2022

URBZ vill växa sin investeringsbas härifrån med fokus på storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö.

Fastigheten omfattar 4 200 kvadratmeter – byggd för att möta hög ESG-standard – och är belägen på cirka en hektar mark i Brunna i norra Stockholm. Budbee är hyregäst i fastigheten.

URBZ fokuserar på att skapa koldioxidneutrala och samhälleligt aktiva last mile-fastigheter i nyckelstäder i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Norden. URBZ ser det mest omedelbara behovet av hållbara lösningar i städer med hög befolkningstäthet och som upplever god konsumtion och demografisk tillväxt. För att möta kundernas utmaningar och möta behoven hos morgondagens konsumenter, siktar URBZ på att stödja den nya försörjningskedjan inom last mile genom att tillhandahålla väldesignade urbana logistikfastigheter.

URBZ Capital har i processen arbetat med Nordic Gatekeepers, JLL, DLA Piper, Deloitte och WSP.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige