Image

NCC-vd blir miljö-ambassadör

Energi/miljö NCC Property Development Norges vd Rolf Thorsen har utsetts till en av Nordic Builts ambassadörer. NCC ska genom programmet Nordic Built arbeta för att utveckla och sprida attityder, tekniker och metoder för hållbart byggande.
Publicerad den 13 Augusti 2012
Bild: NCC

– Det här är ytterligare en möjlighet för NCC att faktiskt göra skillnad för både människor och miljö och ligger helt i linje med våra strategiska mål. Vi anstränger oss hårt för att utveckla, använda och argumentera för hållbara metoder och koncept i alla våra projekt. Det här är ett kvitto på att vårt arbete har uppmärksammats, säger Rolf Thorsen, vd på NCC Property Development i Norge.

Nordic Built är ett program som syftar till att påskynda utvecklingen av hållbara byggtekniker och koncept i hela Norden. Nyligen skrev 18 ledande aktörer i Norden, däribland NCC Property Development, under på ett antal stadgar som förbinder aktörerna att fortsätta sin strävan mot ett mer miljömässigt hållbart byggande i Norden.
– Det är ett naturligt steg för NCC att agera i sådana här sammanhang. NCC ska fortsätta att ligga i framkant när det gäller byggnadslösningar som är sunda och smarta för både människa och miljö. Det är glädjande att allt fler kunder vill följa med oss på den resan, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Nordic Built finansieras av och lyder under Nordic Innovation som i sin tur är en institution under Nordiska Ministerrådet. Nordic Innovation är en nyckelspelare i genomförandet av nordiska partnerskapsprogram inom handel, industri och innovation med målsättningen att främja gränsöverskridande handel och innovation.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige