Image
Bild: DesignGroup Architects

NCC i affär om halv miljard

Transaktioner NCC Property Development säljer ett kontorsprojekt i Köpenhamns hamn för cirka 455 miljoner kronor. Köparen är ATP, PFA Pension och Pension Danmark. Uthyrningen av de återstående ytorna kan generera en tilläggsköpeskilling om maximalt 59 miljoner kronor.
Publicerad den 10 September 2012
Bild: DesignGroup Architects
Bild: Design Group Architects
NCC Property Development säljer kontorsprojektet Silo i Köpenhamns hamn för cirka 455 miljoner kronor. NCC Property Development säljer kontorsprojektet Silo i Köpenhamns hamn för cirka 455 miljoner kronor. Joachim Hallengren. Foto: Knut Koivisto. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren. Foto: Knut Koivisto.

Den nuvarande uthyrningsgraden uppgår till 50 procent. NCC ställer hyresgarantier och ansvarar för uthyrning av kvarvarande outhyrda ytor efter projektets färdigställande och ytterligare fem år därefter. Uthyrningen av de återstående ytorna kan generera en tilläggsköpeskilling om maximalt 59 miljoner kronor.
– Den danska fastighetsmarknaden är fortfarande under press, men oberoende av marknadsläge finns det alltid affärer att göra. Jag ser denna försäljning som ett bevis på vår starka ställning i Danmark och att vi är på rätt väg att nå vår målsättning att bli Norra Europas ledande fastighetsutvecklare, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Kontorsprojektet kommer att inrymmas i två upprustade och renoverade silor i Nordhavn i Köpenhamns hamn. Silo-projektet med sju våningar (med början 24 meter ovanför marken) kommer att ha en total höjd på 59 meter och omfattar 11 000 kvadratmeter kontor och 3 000 kvadratmeter för bland annat teknik och lager. Byggstart sker i oktober 2012 och entreprenaden kommer att utföras av NCC Construction Danmark A/S.
Projektet uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och kommer att miljöklassas för nivå "Very good" enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

Huset kommer att inrättas som företagspark med flera gemensamma ytor, bland annat en gemensam matsal på översta våningen med panoramautsikt från den stora terrassen över hamnen och beräknas vara klart för inflyttning från 1 april 2014.

Försäljningen påverkar resultatet i andra kvartalet 2014.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige