Image

NCC säljer för kvarts miljard i Köpenhamn

Transaktioner NCC Property Development har sålt ett kontorshus i centrala Köpenhamn för cirka 240 miljoner kronor. Köpare är PKA, Pensionskassernes Administration A/S, som övertar fastigheten i takt med färdigställandet.
Publicerad den 7 December 2011

Fastigheten, Teglholmen Company House, består av 9 227 kvadratmeter kontorsyta, mötesrum samt kafeteria.
– Den danska fastighetsmarknaden är fortfarande under press, men oberoende av marknadsläge finns det alltid affärer att göra för den som är skicklig. Jag ser denna försäljning som ett bevis på vår starka ställning i Danmark och att vi är på rätt väg att nå vår målsättning att bli Norra Europas ledande fastighetsutvecklare, säger Joachim Hallengren, vd för NCC Property Development.

Teglholmen Company House, som fastigheten heter, utvecklas till att bli en GreenBuilding-fastighet och kommer att certifieras i Breeam, nivå Very Good.

Hyresgästerna kommer att erbjudas Grönt hyresgästavtal, som är en frivillig, men ömsesidigt förpliktigande, överenskommelse mellan NCC Property Development och hyresgästen, med målsättning att reducera miljöpåverkan i det dagliga användandet av fastigheten.

NCC Property Development är ansvarigt för uthyrningen av fastigheten genom hela projektet.

Projektet genomförs som en totalentreprenad av NCC Construction Danmark. Arbetet startade i januari 2011 och beräknas vara klart juni 2012. Resultatpåverkan kommer ske löpande i takt med uthyrningen av fastigheten, med start tredje kvartalet 2012.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige