Image

NCC säljer till dansk pensionsfond

Transaktioner NCC har sålt Gladsaxe Company House, ett kontorsprojekt nära Köpenhamn, för 353 miljoner kronor. Köpare är den danska pensionsfonden Pension Danmark.
Publicerad den 24 September 2013

– Den här affären befäster NCC:s starka position som en av de ledande fastighetsutvecklarna i Danmark och visar att det finns en god efterfrågan på våra lösningar inom hållbara kontorsbyggnader, säger Carola Lavén, affärsområdeschef på NCC Property Development.

Gladsaxe Company House är på totalt 15 400 kvadratmeter uthyrbar area och kommer att stå färdigt under första kvartalet 2015. NCC kommer att flytta huvudkontoret för sin danska verksamhet i samband med färdigställandet, vilket ger en uthyrningsgrad på 70 procent. Entreprenaden påbörjades i juli 2013.

Affären genomförs som en så kallad forward funding (köpeskillingen betalas löpande till projektets färdigställande), med en basköpeskilling om 353 miljoner kronor. NCC ansvarar för uthyrning av kvarvarande vakanta kontorsytor i ytterligare fem år efter färdigställandet och ställer en hyresgaranti för denna period. Uthyrning av de återstående kontorsytorna kan generera en tilläggsköpeskilling om maximalt 22 miljoner kronor.

NCC har haft som mål att minimera projektets miljöpåverkan och Gladsaxe Company House satsar på att uppnå guldnivå i miljöcertifieringssystemet DGNB.

Projektet är första etappen i omvandlingen av en äldre industrifastighet till 120 000 kvadratmeter kontor, handel och bostäder. Området har ett ypperligt kommunikationsläge tack vare närheten till motorvägen. En ny spårväg planeras även att byggas i direkt anslutning till Gladsaxe Company House.

Preliminärt sker tillträde under första kvartalet 2015. Försäljningen ger en positiv resultatpåverkan vid tillträdet och i takt med hyresgästernas inflyttning.

Försäljningen vinstavräknas i affärsområdet NCC Property Development.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige