Image

NCC bygger simanläggning i Timrå

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Timrå Kommun utveckla och bygga en ny simanläggning i Timrå, strax norr om Sundsvall. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 170 miljoner kronor.
Publicerad den 26 November 2018
NCC bygger simanläggning i Timrå. Bild: We Group
NCC bygger simanläggning i Timrå.

– Simanläggningen i Timrå kommer att ge föreningsliv och kommuninvånare förhöjd livskvalitet och goda möjligheter till sport, rekreation och lek. Placeringen blir i direkt närhet till nuvarande skolor och ishall, säger Jan Eriksson, förvaltningschef Kultur- och teknikförvaltningen på Timrå Kommun.

Projektet genomförs i partnering, där NCC och Timrå Kommun samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och i en transparent arbetsmiljö. I ett första skede ska program- och systemhandlingar, riktpris och en detaljerad projektering arbetas fram för den nya simanläggningen.
– NCC har byggt flertalet bad- och simanläggningar i Sverige och genom vårt badhuskoncept delar vi erfarenheter. Detta gör att vi kan utveckla och bygga simhallen optimalt både gällande ekonomiska och tekniskt bästa lösningar, säger Petter Lundqvist, produktionschef, NCC Building Sverige.

Simanläggningen i Timrå är planerad att innehålla en bassäng med åtta stycken 25-metersbanor, en undervisningsbassäng med fyra stycken 25-metersbanor med höj- och sänkbar botten samt möjlighet för delning så den kan anpassas för de minsta nybörjarna. Det kommer också byggas för familjebad, friskvård och träningsgym. I anslutning till badet planeras även fik och mötesrum.

Projekteringsarbetet inleds omgående och när parterna är överens om handlingar och riktpris påbörjas byggnationen. Markarbetet påbörjas under våren 2019 och preliminär byggstart är hösten 2019. Simanläggningen väntas färdigbyggd hösten 2021.

Uppdraget om 170 miljoner kronor orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige