Image

NCC bygger med tegel från 100 år gammal kyrka

BYGG NCC bygger ut huvudkontoret åt avfalls- och återvinningsföretaget Sysav med återvunnet tegel från en 100 år gammal kyrka. En stor parkeringsplats förvandlas dessutom till en blomsteräng med träd och damm. Ordern är värd 35 miljoner kronor.
Publicerad den 15 September 2008

När huvudkontoret skulle byggas ut ville Sysav använda sig av returmaterial i möjligaste mån eftersom det stämmer med företagets affärsidé. Kyrkteglet kommer från Maglarps kyrka utanför Trelleborg som byggdes 1907 och revs förra året efter att ha stått tom i decennier. Nu återuppstår den som kontor i Malmö.

Utbyggnaden består av två nya flyglar. Den ena blir hörsal för företagets besökare. Den andra rymmer möteslokaler och kontorsrum. De nya byggnaderna får grästak som är miljövänligt och underhållsfritt. Gräs blir det även på den stora parkeringsplatsen som till större delen ersätts med en ängsliknande park med blommor, buskar och en damm med en vit paviljong.

- Vi är glada över att Sysavs gett oss fortsatt förtroende. Vi har nyligen byggt klart företagets kraftvärmeverk. Det känns även bra att bygga med återvunnet material. Det ligger i linje med NCC miljömål att bidra till återvinning, säger Jörgen Flink, affärschef på NCC, region Syd.

Även det befintliga huvudkontoret byggdes en gång av återvunnet tegel. Teglet till de nya byggnaderna har rengjorts och sorterats på pallar och fungerar därefter på samma sätt som nytt tegel.

- Vi har byggt här i tio år och parkeringsplatsen har varit materialupplag med byggbodar. Vi jobbar för miljön, och då vill vi även bidra till en vackrare omgivning utanför Sysav med en välkomnande entré, säger Jonas Eek, energichef på Sysav.

Även parken anläggs av NCC som gör markarbetet under hösten och under våren planteras växter. Allt arbete beräknas vara klart våren 2009 och sysselsätter 25 personer.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige