Image
Kvarteret Poolen.
Kvarteret Poolen. Bild: Walk the Room

NCC bygger kontorshus åt Fabege i Solna

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Fabege AB att bygga ett 35 000 kvadratmeter stort kontorshus intill Arenastaden i Solna. Affären är en utförandeentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 750 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Maj 2020

– Vi är väldigt glada över att fortsätta vårt goda samarbete med NCC i Arenastaden. Förra året förverkligade vi Icas vision för sitt nya huvudkontor och vann utmärkelsen Årets Breeam-byggnad, så vi ser fram emot att nu jobba vidare tillsammans med ett nytt unikt kontor åt Tietoevry, säger Klas Holmgren, chef för projekt och förädling Fabege.

Projektet, med namnet Kvarter Poolen, omfattar nyproduktion av ett kontorshus om totalt 35 000 kvadratmeter i tio våningar som ska bli Tietoevrys nya svenska kontor. I byggnaden kommer även en simhall att anläggas och drivas i Solna stads regi, detta i en separat entreprenad. Taket kommer att vara solcellsbeklätt och inrymma grönytor.
– Vi ser fram emot att genomföra ytterligare ett projekt med Fabege i Arenastaden och tillsammans uppföra ett modernt kontorshus med hög hållbarhetsprofil. Den spännande och innovativa arkitekturen kommer att göra byggnaden till ett landmärke, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Kontorshuset kommer att miljöklassas enligt Breeam Excellent, som bland annat ställer höga krav på materialval, avfalls- och vattenhantering, innovativa tekniska lösningar, byggprocess och drift.

NCC har sedan tidigare entreprenadkontrakt för grundläggningsarbeten åt Solna stad på den aktuella platsen. Byggnationen av kontorshuset inleds omgående och planeras stå färdigt för inflyttning i mars 2022.

Affären uppgår till cirka 750 miljoner kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Nackas nya centrum

Bygg/Arkitektur Första etappen i utvecklingen av Orminge Centrum börjar ta form och nu kan Fastighetssverige berätta mer om gestaltningarna och det snabbväxande fastighetsbolagets del av kakan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY