Image

NCC bygger för Svenska Hyreshus i Örebro

Bygg Svenska Hyreshus har anlitat NCC Construction Sverige för byggnation av 84 lägenheter i Örebro. 48 av lägenheterna uppförs enligt NCC:s byggsystem P303, vilket ska innebära att de byggs extra energi- och kostnadseffektivt.
Publicerad den 17 Mars 2011

Ordervärdet för NCC är cirka 90 miljoner kronor.

Det första pilotprojektet för P303 i Vallda i Kungsbacka är klart och ett andra pågår i Lilla Edet. Nu väljer även Svenska Hyreshus byggsystemet för sitt projekt i Rynningeåsen i Örebro.

– Detta är vår första stora satsning på bostadsproduktion. Vi har med NCC en bra partner och en metod som både ger kostnadseffektiv produktion och som är långsiktigt hållbar miljömässigt och ekonomiskt. Det känns mycket stimulerande och redan nu planerar vi för flera bostadsrätter och hyreshus med P303 på andra marknader, säger Misha Moeremans d´Emaus, ordförande i Svenska Hyreshus.

NCC:s arbete beräknas börja under sommaren 2011. Arbete är uppdelat i fem etapper som avropas under 2011 och 2012 utifrån försäljningstakt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige