Image

NCC bygger Abels Hus i Trondheim

Bygg/Arkitektur NCC Construction Norway har fått i uppdrag att bygga kontorsfastigheten Abels Hus i norska Trondheim åt fastighetsutvecklaren KLP Eiendom. Ordern är värd 295 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Mars 2015

Projektet Abels Hus utgör den fjärde av totalt fem etapper i utbyggnaden av Trondheims teknikby. Abels Hus blir en flexibel kontorsfastighet med hög miljöstandard. Fastigheten ska miljöklassificeras som Excellent i enlighet med Breeam-NOR med energimärkningen klass A.

– Vi är mycket glada över detta avtal med en av Norges största och mest professionella fastighetsutvecklare. Tack vare att vi har samarbetat tidigt i projektet har vi kunnat utveckla innovativa och hållbara lösningar, säger Håkon Tjomsland, affärsområdeschef för NCC Construction Norway.

Projektet har utvecklats under ett halvår, där byggentreprenören, arkitekten, rådgivare och underentreprenörer tillsammans med NCC samarbetat i NCC Projektstudio. Samarbetat har resulterat i att antalet kontorsarbetsplatser ökat, byggkostnaderna minskat och ytterligare miljö- och energieffektiva lösningar har kunnat implementeras.

Abels Hus ska dessutom få ett tak av sedum (fjällblomster). Sedum absorberar damm och luftföroreningar samt minskar avrinningen till avloppsnätet. Sedum påverkar även den biologiska mångfalden positivt.

Projektet Abels Hus omfattar en bruttoarea på 19 000 kvadratmeter, och består av sex våningsplan samt källare för parkering och lager. Kontorslokalerna kommer att ha en flexibel lösning, med plats för upp till 800 arbetsplatser.

Projektet färdigställs i mars 2017. Ordern registreras i första kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Norway.

I konceptet NCC Projektstudio används den samlade kompetensen hos samtliga samarbetspartner, för att tillsammans utforma den optimala slutlösningen. Från augusti 2014 har teamet bland annat arbetat med att optimera lokalerna vad gäller flexibilitet, användarvänlighet och miljö.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige