Image
NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen.
NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen. Bild: Riksbyggen

NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ett avtal om att bygga 75 lägenheter i området Getberget, Skellefteå, på uppdrag av Riksbyggen. Ordervärdet uppgår till cirka 175 miljoner kronor.
Publicerad den 28 December 2022

– Det är väldigt roligt att vi fått klartecken att dra i gång byggandet av Brf Utsikten samtidigt som många andra aktörer drar i handbromsen. Nu ser vi fram emot att tillsammans med NCC bidra med fler bostäder till Skellefteå, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Uppdraget består av två punkthus med tio våningar samt ett mellanliggande garage i souterräng. Projekt Brf Utsikten består av totalt 75 bostadsrätter som beräknas vara inflyttningsklara under 2025.

– Vi har redan ett etablerat samarbete med Riksbyggen i Skellefteå sedan vi byggde Brf Viktoriastrand tillsammans. Vi är väldigt stolta över att återigen ha fått förtroendet och ser fram emot att gemensamt starta bygget även av Utsikten, säger Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden.

Brf Utsikten är en totalentreprenad i samverkan och kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver. Förberedande arbete startar i januari 2023. Tidigare har NCC byggt Viktoriastrand på uppdrag av Riksbyggen, ett område i centrala Skellefteå med 105 bostadsrätter i tre etapper som färdigställdes under 2020.

Uppdraget uppgår till cirka 175 miljoner kronor och orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden i det fjärde kvartalet 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige