Image

Misslyckad start för Catellas auktion

Transaktioner I går startade Catellas auktion där 25 fastigheter till ett värde om ungefär 230 miljoner kronor ropades ut till försäljning. Men det gick inte riktigt som man tänkt sig.
Publicerad den 26 Oktober 2012
Erik Westerlund. Bild: Catella. Bild: Catella
Erik Westerlund. Bild: Catella.

Under gårdagens auktion ropades endast nio fastigheter till ett värde om cirka 55 miljoner kronor in. Det innebär att hela 16 fastigheter till ett värde om cirka 175 miljoner kronor blev osålda.
- Det är naturligtvis betydligt färre än vad vi ville, säger Erik Westerlund, ansvarig för auktionen på Catella.
Vad händer med de fastigheter som inte ropades in i går?

- Det har vi inte bestämt, men det blir inga nya utrop.

Den säljare som drog den största nitlotten i går var Sveafastigheter som hade med åtta fastigheter till ett värde om cirka 105 miljoner kronor på gårdagens auktion. Av dessa såldes bara två till ett värde om sammanlagt cirka tio miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige