Image

Midstar gör sitt första köp i Danmark

Transaktioner Midstar Hotels köper bolaget D.H. Holding som är ägare till både fastighet och driftbolaget för Quality Airport Hotel Dan strax i Köpenhamn. Säljare är European Properties.
Publicerad den 8 Maj 2017

Hotellet som öppnade 1963 som Köpenhamns största hotell är beläget fem minuters gångväg från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Hotellet ägs och drivs av samma koncern och har ett franchiseavtal med Nordic Choice Hotels AS. Hotellet har 240 rum, konferensrum, restaurang, bar och gym.

– Vi är oerhört glada över att med detta förvärv komma in i Danmark och den enormt starka hotellmarknaden i Köpenhamn. Det är både spännande och roligt att även överta driften av hotellet och få fortsätta renovera och utveckla hotellet vidare, säger Marc Henriksen, CIO på Midstar.

Rådgivare för affären har varit Plesner Advokatpartnerselskab, Ramböll, KPMG, Sadolin & Albæk samt Nordic Hotel Consulting.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige