Image

Microsoftpartner flyttar in i Pedagogen Park

Uthyrning Tioårsjubilerande it-företaget Itero har tecknat ett hyresavtal med Aspelin Ramm Fastigheter som omfattar 345 kvadratmeter kontorsyta i Pedagogen Park i Mölndal. Inflyttning sker den 15 april 2013 efter det att lokalerna har färdigställts efter den nya hyresgästens specifika önskemål. – Det är väldigt positivt att vi får in ännu en hyresgäst i huset. Det bidrar till den mix av olika företag som vi strävar efter i Pedagogen Park. Det är just blandningen av olika verksamheter som skapar en attraktiv helhet, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.
Publicerad den 18 December 2012
Pedagogen Park. Bild: Semrén & Månsson. Bild: Semrén & Månsson.
Pedagogen Park. Bild: Semrén & Månsson.

För Itero var det strategiska läget intill viktiga avfarter och den stora tillgängligheten till parkeringsplatser avgörande för valet att flytta till Pedagogen Park.
– Vi flyttar in i Pedagogen Park för att kunna fortsätta att växa i enlighet med våra framtidsplaner. Jag räknar med att vi nyanställer mellan fem och sju nya medarbetare det kommande året, säger Iteros marknads- och försäljningschef Per Jorlind.
Möjligheten att hyra gemensamma utrymmen i fastigheten, som konferenssalen och idrottshallen, bidrog också till beslutet.
– Nu kan vi snabbt och enkelt sticka iväg på lunchen och spela innebandy eller hyra den stora konferenssalen för att arrangera presentationer eller kunddagar. Allt i direkt anslutning till vårt nya kontor. Det känns jättebra, säger Per Jorlind.
Men innan företaget flyttar in i lokalerna ska dessa anpassas i enlighet med de krav och önskemål som Itero haft på det nya kontorsutrymmet.
– Möjligheten att själv kunna vara med och utforma de nya lokalerna var en annan viktig orsak till att vi valde Pedagogen Park. Vi har engagerat våra medarbetare i det arbetet vilket har varit väldigt uppskattat. Just möjligheten att vara med och designa sin egen arbetsplats tror jag är en viktig del i att skapa trivsel på jobbet. I vår bransch är ett attraktivt kontor också en viktig en konkurrensfördel i rekryteringen av nya konsulter.
När Itero flyttar in i april nästa år har trängselskatt införts i Göteborg. Men efterson Pedagogen Park ligger precis utanför området för trängselskatt påverkas inte de anställda som bor söder om Göteborg.
– Vi har flera medarbetare som är väldigt glada för att vi flyttar så att de slipper den kommande trängselskatten. Samtidigt är det ännu viktigare att Västtrafik fullföljer sin satsning på en utbyggd kollektivtrafik i området. Då blir det helt perfekt, säger Per Jorlind.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige