Image

Mats Mared lämnar Rikshem

Bolag Rikshems ordförande Mats Mared lämnar bolagets styrelse. Det meddelade han på torsdagseftermiddagen i ett pressmeddelande.
Publicerad den 3 Mars 2016
Mats Mared. Bild: Rikshem
Mats Mared.

I pressmeddelandet skriver han:

– Efter att på drygt fem år tillsammans med vd och hans högt kvalificerade medarbetare skapat ett bolag på över 30 miljarder som under de åren givit en avkastning på insatt kapital på i snitt 24 procent per år och därigenom ökat pensionärernas och försäkringstagarnas pensionskapital med sex miljarder kronor vill jag härmed meddela att jag lämnar Rikshems styrelse.

– Bolagets ägare, AMF och AP4, har i dag i separata pressmeddelanden kungjort att den framgångsrike vd:n, en av branschens skickligaste enligt min och många andras mening, inte längre är rätt person att leda bolaget in i framtiden.

– Därför avser jag att senast i samband med nästa veckas bolagsstämma meddela Bolagsverket att jag ställer min plats till förfogande och avgår.

På onsdagen träffades Rikshems ägare för att diskutera samägandet mellan AMF och AP4. Man är överens om att fortsatt gemensamt äga och utveckla Rikshem.

Ägarna har även initierat en process för entledigande av Rikshems vd Jan-Erik Höjvall.

Jan-Erik Höjvall lämnar senast i samband med årsstämman den 11 mars då även en ny styrelse kommer att utses.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY