Image

Höjvall på väg bort från Rikshem

Bolag Rikshems ägare är nu överens om att Jan-Erik Höjvall inte är rätt person att leda Rikshem in i framtiden.
Publicerad den 2 Mars 2016
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Rikshems styrelseordförande Mats Mared har informerats om att styrelsen i Fjärde AP-fonden delar åsikten som framförts av bolagets andra ägare AMF, att vd Jan-Erik Höjvall inte är rätt person att leda Rikshem in i framtiden.

Eftersom Rikshems styrelse tidigare uttryckt sitt förtroende för vd kommer Mared därför att omgående kalla till styrelsemöte i denna fråga.

I går meddelade Fjärde AP-fondens vd Mats Andersson att han skulle avgå. Enligt Dagens Industri hade detta med turbulensen kring Rikshem att göra, något Andersson själv förnekade i en intervju med Affärsvärlden.

Andersson kommer framöver bland annat att arbeta för aktielegendaren Laszlo Szombatfalvys stiftelse Global Challenges Foundation.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY