Image

Ny vd och styrelse på Rikshem

Bolag I samband med att Jan-Erik Höjvall lämnar som vd för Rikshem har Sven-Göran Svensson utsetts till tillförordnad vd.
Publicerad den 14 Mars 2016

Sven-Göran Svensson är i dag förvaltningschef på Rikshem och har arbetat inom bolaget sedan 2011. Han är utbildad jurist och har arbetat i fastighetsbranschen sedan 1983. Han har tidigare haft ledande poster inom AP Fastigheter och Vasakronan, bland annat som regionchef.

– Jag är glad att Sven-Göran Svensson accepterat rollen som tillförordnad vd. Hans långa och gedigna erfarenhet av såväl fastighetsbranschen som företaget ger Rikshem den stabilitet som behövs för att fortsätta det framgångsrika arbete som bolaget gör, säger Svante Johansson, styrelseordförande i Rikshem.

Rikshems styrelse inleder nu en process för att kunna rekrytera en permanent vd.

Det har även skett flera förändringar i Rikshems styrelse. Tre nya ledamöter har utsetts; Svante Johansson har valts till ny styrelseordförande och Tomas Flodén samt Mats Efraimsson har utsetts till nya ledamöter i styrelsen.

Svante Johansson är docent och har tidigare bland annat varit såväl delägare som Senior Counsel på advokatbyrån Linklaters. Han är nu verksam som adjungerad professor i associationsrätt vid Stockholms universitet. Tomas Flodén är nationalekonom och verksam som stabschef på AMF. Han är bland annat styrelseledamot i Ormonde Energy Limitedoch har tidigare arbetat på Finansinspektionen och Riksbanken. Mats Efraimsson är bolagsjurist verksam i AMF Fastigheter och har arbetat på AMF sedan 2000. Han är bland annat styrelseledamot för det norska fastighets¬bolaget Oslo Areal och det finska fastighetsbolaget Antilooppi Oy.

Följande ledamöter omvaldes:
Ulrika Malmberg Livijn, Chefsjurist, Fjärde AP-fonden
Olof Nyström, Senior Portföljförvaltare Fastigheter, Fjärde AP-fonden
Ebba Hammarström, Administrativ chef, AMF

Avgående ledamöter:
Mats Mared, styrelseordförande
Magnus Eriksson, vice vd och affärschef, Fjärde AP-fonden
Peder Hasslev, vice vd och chef kapitalförvaltning, AMF

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY