Image

Rikshem och Kalmar kommun bygger Vänskapens hus

Bygg/Arkitektur Rikshem och Kalmar kommun har nu tagit det första spadtaget för byggnationen av Vänskapens hus i Kalmar. Projektet innefattar ett nytt ändamålsenligt modernt vård- och omsorgsboende för både boende och personal.
Publicerad den 15 April 2016
Rikshem och Kalmar kommun har nu tagit det första spadtaget för Vänskapens hus. Bild: Rikshem
Rikshem och Kalmar kommun har nu tagit det första spadtaget för Vänskapens hus.

Vänskapens hus kommer att bestå av 85 nya lägenheter, en tilltalande entré till boendet med ett gemensamt torg samt en ute- och kringmiljö som är anpassad och attraktiv för alla boende.

- Vi ser Rikshem som en otroligt viktig partner när det gäller att nå vårt huvudmål, att bli topp 30 i Sverige när det gäller äldreomsorg. Projektet är en del av den pågående boendeplan som ska göra så att alla äldre som vill och behöver, kan få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende i Kalmar. Som en del av det ersätter vi ett av våra absolut äldsta boenden – Norrlidshemmet - med ett helt nytt Vänskapens hus, berättar Michael Ländin, ordförande i omsorgsnämnden i Kalmar kommun.

- Rikshem är stolta över att få uppföra Vänskapens hus – en vacker byggnad med funktionella lokaler och ljusa boenderum med hög kvalitet. Att utveckla och bygga nya samhällsfastigheter är viktigt för Rikshem och vi är glada över det fina samarbetet med Kalmar kommun där vi först byggt om och ut vård- och omsorgsboendet Ingeltorpsvägen 1 och nu får bygga helt nytt, säger Sven-Göran Svensson, tf vd på Rikshem.

Rikshem bygger den den nya byggnaden bredvid det befintliga Norrlidshemmet vilket gör att den befintliga verksamheten kan flytta direkt in i de nya lokalerna utan att behöva evakueras till tillfälliga lokaler. Vänskapens hus ska stå färdigt i januari 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY