Image

Rikshems storaffär i Värmdö hotas

Transaktioner Rikshems planerade 645-miljonersaffär i Värmdö har stött på hinder – orsakerna är turbulensen i Rikshem och att Socialdemokraterna och Kristdemokraterna tvekar.
Publicerad den 30 Mars 2016

För några veckor sedan var alliansen och S överens om försäljningen.

Men bara några dagar innan kommunstyrelsen skulle fatta beslut drog politikerna i nödbromsen, på grund av turbulensen i Rikshem, skriver Nacka Värmdö-Posten.

Ärendet skulle ha återupptagits på kommunstyrelsens möte i april. Men så blir det inte, eftersom farhågor dykt upp både inom Alliansen och hos S, skriver tidningen.

Mest skeptisk är kommunstyrelseledamoten Jan Dolk, som menar att idén är aningslös.
– Vi är helt emot att sälja ut de lokaler där kommunen driver verksamhet. Det är en kortsiktig lösning, och det finns inga argument i världen för att göra det, säger Dolk till Nacka Värmdö-Posten.

– Man kan sälja fastigheter som kommunen inte har användning för. Men jag vet inte om det är nödvändigt att på kort sikt betala av skulderna. På lång sikt bör vi arbeta smartare och hitta pengar i verksamheterna.

Detta har även fått S att tänka om.
– Det blir svårt att gå vidare med nuvarande upplägg. Det finns ingen överenskommelse längre mellan Alliansen och S, och då är grunden skakig, säger oppositionsrådet Mikael Lindström till Nacka Värmdö-Posten.

Istället har S en annan idé:
– Det vore klokt med ett upplägg liknande det vi hade när vi sålde 49 procent av aktierna i Värmdöbostäder till Rikshem. Man kunde lägga in de här fastigheterna i ett separat bolag eller i Värmdöbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY