Image

Rikshem nära förvärv från Värmdö kommun

Transaktioner Värmdö kommun planerar att sälja fastigheter till Rikshem för 645 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Mars 2016

Enligt Nacka Värmdö-Posten handlar det om kommunhuset, tre äldreboenden (Slottovalen, Ljung och Gustavsgården), brandstationen och hushållsporslinsfabriken.

Kommunstyrelsen ska i nästa vecka ställning till förslaget, enligt Nacka Värmdö-Posten.
Precis som i höstas, vid Värmdö Bostäder-affären, då Rikshem köpte 49 procent av bolaget, ställer sig såväl alliansen som Socialdemokraterna bakom överenskommelsen.

– Ett villkor från oss i Socialdemokraterna har hela tiden varit att hälften av pengarna, 320 miljoner, ska gå till amorteringar, och resten till nyinvesteringar i något som kallas för Värmdöfonden. Det handlar om investeringar för jobb, tillväxt, skola och infrastruktur, säger oppositionsrådet Mikael Lindström, S.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY