Image

Markanvisningstävling i Ulleråker avgjord

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad kommer att utveckla det sydvästra kvarteret i Ulleråker, Uppsala, medan Riksbyggen och Midroc vann tävlingen för den norra delen.
Publicerad den 14 December 2016

Bakom det vinnande förslaget för det sydvästra kvarteret står förutom Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad även Hökerum Bygg, Kirsh-Dereka Arkitekter, Morf Landskap, SLU Alnarp och WSP.

Uppsala kommun motiverar beslutet som följer:
"Förslaget visar ett sammanhållet koncept där den mänskliga skalan och upplevelsen i ögonhöjd är i fokus. Förslaget förenar det stora centrumkvarterets platskrävande funktioner med en rik urban miljö med plats för möten och liv på ett sätt som är värdigt Ulleråkers nya stadsdelscentrum."

– Vi var med om att utveckla den första etappen av Östra Salabacke, samt den första etappen av Rosendal. Det är därför särskilt glädjande att få delta även i denna nya stora satsning som Uppsala påbörjar i Ulleråker. Vi ser fram emot det kommande samarbetet med Sveafastigheter Bostad, säger Rahel Belatchew Lerdell, grundare och chefsarkitekt för Belatchew Arkitekter.

Riksbyggen och Midroc vann markanvisningstävlingen om cirka 300 nya bostäder i det norra kvarteret i Ulleråker.

– Det är hit som många studiebesök kommer att gå under de kommande tio åren när man besöker Uppsala för att titta på framtidens boende. Uppsala går nu i spetsen när det gäller att skapa boenden som både värnar om miljön och bidrar till att de boende kommer närmare varandra, säger Erik Pelling, kommunalråd i Uppsala.

– Vi är mycket glada över att vi vunnit markanvisningen och får möjligheten att använda hela Riksbyggens breda kompetens när det gäller att skapa attraktiva och hållbara boendemiljöer, säger Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Vi vill göra det lätt för de boende att leva klimatsmart. Det är vår bärande idé i det här utvecklingsprojektet. Till exempel kommer de boende att kunna nyttja en gemensam cykel- och bilpool, säger Johan de Besche, affärschef i Midroc Property Development.

Riksbyggen kommer att uppföra 142 bostadsrätter och inom området planeras också för 1 200 kvadratmeter småskaliga, flexibla lokaler. Midroc har utgjort huvudprojektledare och kommer att uppföra 150 bostadsrätter i det norra kvarteret. Byggstarten är planerad till 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY