Image

Marie Bucht blir ny vd på Novi

Karriär Mikael Hasselberg lämnar över vd-sysslan på Novi Real Estate till Marie Bucht.
Publicerad den 12 Januari 2017
Marie Bucht. Bild: Novi Real Estate
Marie Bucht.

Marie Bucht tillträder som vd den 7 mars. Hon kommer närmast från Headlight International AB där hon varit partner och arbetat med Executive Search inom fastighetsbranschen. Innan dess har hon bland annat arbetat på Skanska, NCC och Newsec i olika ledande befattningar.

– Grandab, Gullringsbo och partners startade Novi för ett år sedan. Grandab fick initialt ansvar för bolagets management och utveckling. Det var med stor ödmjukhet vi tog oss an uppgiften att förvalta och utveckla ett av Sveriges finaste fastighetsbestånd. Med uppdraget för Gamla Liv blev Novi direkt en etablerad aktör. Vårt första år har präglats av ett stort engagemang, entreprenörskap, affärsmässighet och nyfikenhet och där vi lagt plattformen för vår målsättning som är att bli en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på externförvaltningsmarknaden, säger Mikael Hasselberg, frånträdande vd för Novi Real Estate, och fortsätter:

– Med Marie Buchts gedigna fastighetskompetens har vi funnit den vd som ska leda Novi in i nästa tillväxtfas och Grandab fortsätter vara en långsiktig ägare och verkar genom aktivt styrelsearbete.

Sture Kullman, styrelseordförande:

– Marie Bucht är en aktad och välkänd person inom branschen och blir den ambassadör som ska leda oss in i framtiden. Maries analys- och affärsutvecklingskompetens är helt rätt bakgrund för Novi.

– Det känns fantastiskt kul att jobba helhjärtat med förvaltningsaffären och dess starka kundfokus. Novi har en bra grund att bygga vidare på, med starka kunder och proffsiga och engagerade medarbetare. Jag tilltalas av bolagets stora engagemang och viljan att utveckla förvaltningstjänsten. Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med Novis medarbetare addera min erfarenhet och driva och utveckla Novi vidare, säger Marie Bucht, tillträdande vd för Novi Real Estate.

Arbetet med att hitta Novi Real Estates vd har skett i samarbete med K2 Search.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige