Image
Lägenhetshotellet ska uppföras i Inre hamnen i Norrköping.
Lägenhetshotellet ska uppföras i Inre hamnen i Norrköping. Bild: Peab

Mannersons byggstartar lägenhetshotell i Norrköping

Bygg/Arkitektur Mannersons Fastighets har lagt uppdraget till Peab att bygga ett lägenhetshotell i Inre hamnen i Norrköping. Kontraktssumman uppgår till 101 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 11 Juli 2023

Projektet omfattar byggnation av ett bostadshus i vinkel med 71 lägenheter. Byggnaden ska bestå av sex våningar och storleken på lägenheterna varierar från ett till fyra rum. En del av byggnaden ska förses med takterrass. Fasaden kommer att bestå av betong och trä. Lägenhetshotellet ska byggas enligt Miljöbyggnad, nivå Silver.

– Vi är glada och stolta över att få bidra med våra kunskaper och att bygga fler bostäder till Norrköpingsborna. Vi ser fram emot att utveckla den spännande stadsdelen Inre hamnen ytterligare tillsammans med Mannersons Fastighets, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab.

– Vi tror på Inre Hamnen och Norrköping och vågar därför satsa på nybyggnation trots det utmanande marknadsläget. Lägenhetshotellet Gamla Varvet handlar om mycket långsiktiga materialval, ljusa lägenheter och massor av horisontell grönska, något helt nytt för stadsdelen. Projektet har utvecklats tillsammans med de banbrytande arkitekterna på Siegel och vi tycker att vi har hittat helt rätt med Peab som kvalitetsmedveten entreprenör, säger Carl-Fredrik Grönhagen, vd Mannersons Fastighets.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med planerad byggstart i september 2023. Beräknat färdigställande är i januari 2025.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige