Image
Magnolia Bostad köper mark av Kilenkrysset i Upplands Bro.
Magnolia Bostad köper mark av Kilenkrysset i Upplands Bro. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia köper mark av Kilenkrysset i Upplands-Bro

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av del av fastigheten Kungsängens-Tibble 1:478 av Kilenkrysset i Upplands-Bro kommun. På fastigheten planerar Magnolia Bostad att utveckla cirka 400 bostäder om cirka 43 000 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 9 Juli 2020

Detaljplanearbete pågår och affären är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft, vilket beräknas ske 2022. Magnolia Bostad planerar ett blandat område med flerbostadshus och småhus samt en förskola. Området kommer att få ett naturskönt läge angränsande till naturreservatet mot Örnnässjön och i direkt anslutning till befintlig småhusbebyggelse samt med närhet till service, skola och idrottsplats. Kungsängen har goda kommunikationer med tät pendeltågförbindelse till Stockholm.

– Vi är glada att inleda ett samarbete med Magnolia Bostad. Kilenkrysset och Magnolia Bostad är båda långsiktiga stadsutvecklare med resurser och tålamod att långsiktigt arbeta med detaljplanering och projektutveckling, säger Jan Persson, vd och styrelseordförande på Kilenkrysset.

– Genom förvärvet i Kungsängen fortsätter vi vår satsning i Upplands-Bro som är en attraktiv tillväxtort med närhet till både sjöar och fina naturområden. Vi utvecklar redan cirka 1 500 bostäder i Bro Mälarstad och med det här nya förvärvet är vi tillbaka i kommunens centralort Kungsängen med ett projekt på ytterligare cirka 400 bostäder, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Törngren Magnell & Partners har varit legal rådgivare till Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige